Mikado zavjese

Zavjese puno govore o vama. One su odraz vašeg stila i ukusa i sjajan su način da dodate boju i ljepotu dekoru Vaše kuće. Uskladite ih sa namještajem ili odaberite kontrastne boje da biste dodali dimenziju. 

Zavjese rade mnogo više od uljepšavanja vašeg enterijera; pružaju privatnost i također blokiraju svjetlo kada želite da provedete vreme u zamračenoj sobi. Zavjese imaju moć́ da stvarno transformišu sobu – nekoliko dobro odabranih zavjesa mogu vašoj sobi dati svijetao, zanimljiv izgled. 

 

Zavjese za prozore koje pružaju vrhunski doživljaj: Mikado kolekcija!

Zavjese su važan element u uređenju enterijera, jer ne samo da služe za zaštitu od sunca i neželjenih pogleda, već i doprinose estetskom doživljaju prostora. One vam mogu podići raspoloženje, pa čak i pomoći da opustite um. Dekoracija prozora pomaže Vam da uživate u svojoj privatnosti, kao i da uputite jaku poruku o svom stilu. Ima ih i u raznim veličinama. 

Duge zavjese prenose osjećaj drame i luksuza i zaustavljaju se samo kratko od poda. Kratke zavjese mogu se koristiti u kuhinjama u kojima vam treba više prirodnog svjetla. 

Potom postoje zavjese koje zatamnjuju prostorije ili zavjese za zamračivanje – kao što i samo ime govori, one služe za zamrzavanje mraka u sobi i uglavnom se koriste u spavaćim sobama ili prostorijama za zabavu.

Pored standardnih zavjesa u ponudi imamo i FR zavjese (nezapaljive i sporogoreće zavjese) pogodne za opremanje hotela koji zadovoljavaju standarde NF P 92 503 507 M1 (Francuski FR standard) i DIN 4102 B1 (Nemački FR standard). Od nas možete dobiti i Trevira zavjese kao i kompletnu uslugu kojom će biti zadovoljeni svi svetski standardi o negorivosti.

Pored toga, nudimo i veliki izbor traka za zavjese sa različitim vrstama nabora, zahvaljujući kojima se izgled zavjese može prilagoditi i učiniti jedinstvenim. 

Sva platna iz naše kolekcije možete pogledati u našem katalogu