Paketo zavjese

Klasični Paketo sistemi učinit će da vaši prozori izgledaju lijepo. Kod nas imate širok izbor Paketo zavjesa, bez obzira da li želite tradicionalna platna za kuhinju ili cvjetni dizajn za dnevni boravak. Idealni za ograničavanje sunčeve svjetlosti kada je to potrebno, paketo sistemi su moderni i jednostavni za korištenje. Garnitura zavjesa lako će stvoriti mediteranski izgled u spavaćoj ili dnevnoj sobi

Šta su Paketo ili Rimske zajvese?

Paketo zavjese ili u svijetu poznate kao rimske zavjese su najelegantnije od prozorskih zavjesa. Paketo zavjese su odličan kompromis između teških zavjesa i tankih rolo zavjesa, jer Paqueto zavjese nude ugodan, domaći osjećaj na kompaktniji i svestraniji način.

Konstrukcija Paketo sistema sastoji se od montažnih letvica, kablova i platnene ploče koja je dizajnirana za sklapanje ili pakiranje kada se podigne. Otuda naziv za ove sisteme zavjesa, Paketo. Prilikom podizanja Paketo zavjesa, užad povlače letvice i pakuju segmente tkanine određenim redoslijedom. Prilikom spuštanja zavjese, užad oslobađaju letvice i omogućavaju platnu da se opusti. Ljepota Paketo ili rimskih zavjesa je vaša sposobnost da ih spustite na određenu tačku, tako da će uvijek izgledati elegantno dok uživate u privatnosti i kontroli svjetlosti.

U kojim prostorijama se najčešće postavljaju Paketo sistemi?

Paketo sistemi su prvenstveno pogodni za opremanje dnevnih i spavaćih soba, ali su svoju svrhu našli i u mnogim prostorima u kući. Posebno su pogodni za dnevne sobe, zagrijavaju dekor i usklađuju se s vašim namještajem, a posebno komadima namještaja. U manjim dnevnim sobama, Paketo zavjese će uredno sjesti unutar udubljenja i neće zauzimati vrijedan prostor. Za veće sobe s velikim prozorima, Paketo ili rimske zavjese mogu se kombinirati s običnim zavjesama kako bi se stvorio slojevit efekat. Odličan izbor za spavaće sobe, čineći ih toplijim, udobnijim i udobnijim. Može se upotpuniti i oblogom za zamračivanje, koja pomaže da se blokira sva sunčeva svjetlost i osigura mirniji noćni san.

U kuhinju možete postaviti paketo ili rimske zavjese, ali vrijedi razmisliti o lokaciji vašeg prozora. Ako će roletna biti postavljena iznad sudopera ili blizu prostora za pripremu hrane, odaberite tkaninu koja se može čistiti, bez mrlja i nezapaljiva.

Kako se montira Paketo sistem?

Kako biste osigurali da vaše roletne izgledaju i funkcionišu u najboljem redu, morate ih pravilno objesiti. Za to je najbolje koristiti usluge naših franšiza i njihovih specijaliziranih ekipa za ugradnju paqueto ili rimskih zavjesa. Upamtite, morate definirati pregib svakog nabora kako bi izgledao urednije, a ako vaša rimska zavjesa ima postavu, malo protresite tkaninu kako biste joj pomogli da se smiri.

Transformišite svoj dom uz moderne paketo ili rimske zavjese po povoljnoj cijeni u Mikado d.o.o.

Rimske zavjese u posljednje vrijeme dobijaju na popularnosti kada je u pitanju izbor unutrašnjih sistema za zaštitu od sunca.

Pored praktičog i funkcionalnog paketo zavjese donose poseban estetski doživljaj svakom prostoru koji se klasičnom zavjesom teško može postići. Po izboru  može da bude sašivena tako da se podiže u vidu preklopa, plisiranja ili nabiranja (takozvani balon nabor). Balon nabor je posebno interesantan za salonski enterijer koji odiše raskošom i luksuzom zbog čega jevrlo rado viđen u ambasadama i rezidencijama.

Premjer, proračun i montaža treba da bude povjerena profesionalcima. Mikado Sarajevo ima iskusne ljude, sposobne i spremne da ovaj učine sve što je potrebno da uživate u svom prostoru.

Sva platna iz naše kolekcije možete pogledati u našem katalogu